Extra diensten

Bezorgservice

Uw apotheek heeft het verstrekken van extra service aan haar patiënten hoog in het vaandel. Tot deze extra service behoort sinds jaren o.a. ook het bezorgen van medicijnen aan huis, ingeval de patiënt slecht ter been is of door andere omstandigheden het huis niet kan verlaten. Het gebeurt echter steeds vaker dat sommige van onze patiënten, die wel goed ter been zijn en/of waar geen absolute noodzaak tot bezorging aan huis bestaat, deze extra service (wellicht uit gewoonte of gemak?) van ons verlangt. De huidige situatie heeft echter het vervelende gevolg, dat onze bezorger vanwege de vele verzoeken vrijwel geen kans meer ziet om dagelijks alle medicijnen op tijd bij de patiënt af te leveren. Deze extra kosten komen voor rekening van de apotheek, terwijl wij steeds minder krijgen van zorgverzekeraars.

Daarom verzoeken wij u vriendelijk om, indien u wel in staat c.q. in de gelegenheid bent om uw medicijnen op te halen bij de apotheek, dit dan ook te doen om zodoende onze bezorg-service nu en in de toekomst te kunnen continueren.
Bedankt voor uw medewerking.

 

Medicatiebewaking

Als u bij ons medicijnen krijgt, dan verwerken wij dat in de computer. Daarbij controleren wij of de geneesmiddelen wel samen kunnen gaan met andere middelen die u heeft. Het kan bijvoorbeeld zijn, dat u door de huisarts medicijnen voorgeschreven krijgt en dat u ook van de specialist medicijnen gebruikt, maar dat ze dat niet van elkaar weten. Bij ons in de apotheek signaleren we dit en beoordelen we of de medicijnen gelijktijdig gebruikt kunnen worden.

Tevens vindt er een dosering controle plaats: wordt er niet teveel gebruikt per keer of per dag? Bij kinderen is dit helemaal belangrijk. Als u altijd uw recept bij ons inlevert, dan hebben wij een compleet overzicht van wat u gebruikt en dat is wel zo veilig voor u. Dit geldt overigens ook voor middelen die u ook bij de drogist zonder recept kunt halen. Dit kan namelijk soms problemen geven in combinatie met medicijnen. Daarom is het belangrijk voor u en voor ons om ons dit te laten weten. Overigens kunt u ook altijd bij ons terecht voor uw zelfzorgmiddelen. Ook daarvan hebben wij veel kennis en kunnen u een goed en eerlijk advies geven.

Maar dat is niet het enige waarop wij controleren. Het zou kunnen zijn dat u een bepaalde allergie heeft, dat u diabeet bent, dat u zwanger bent, etc. Als u dit aan ons laat weten, dan kunnen wij deze indicatie vastleggen in uw dossier en kunnen we hier ook op bewaken.

Wellicht dat u altijd hetzelfde geneesmiddel krijgt voorgeschreven. Dan zult u wat minder behoefte hebben aan informatie over het geneesmiddel, omdat dit al bekend is. Toch is het verstandig dat u dit juist van ons krijgt. Wij signaleren namelijk direct als er een andere dosering is voorgeschreven, of dat u misschien te laat uw medicijnen krijgt, of dat er een andere sterkte is voorgeschreven ten opzichte van de vorige keer. Als u het makkelijker vindt om uw vaste medicijnen via internet te bestellen (en eventueel te laten bezorgen), dan kunt u dat ook bij ons doen via deze website doen. Het grote voordeel is, dat het medicatiedossier compleet blijft en dat is wel zo veilig!

 

Reisdocument

Gaat u op reis en wilt u een lijst hebben van wat u aan geneesmiddelen gebruikt? Vraag ons dan om een reisdocument. Op deze uitdraai staat precies wat en hoeveel u gebruikt bij ons. En omdat hierop ook de stofnamen staan, kunnen ze ook in het buitenland uw medicijnen herkennen. Dit is een gratis service voor onze klanten.

U kunt dit reisdocument bij ons in de apotheek ophalen.
Let op: wij vragen u naar een geldig legitimatiebewijs.

 

Baxtersysteem

Voor cliënten die moeite hebben met het op de juiste tijden innemen van medicijnen, die chronisch gebruikt worden, is er een hulpmiddel beschikbaar: het Baxtersysteem. Hierbij worden de medicijnen per moment van de dag in een los zakje verpakt, met daarop o.a. vermeld voor welke dag en voor welk moment op de dag de medicijnen bedoeld zijn. Zo wordt voorkomen dat medicijnen vergeten worden of dubbel ingenomen worden. Mocht u of iemand in uw omgeving moeite hebben met het op de juiste tijden innemen van de medicijnen en denkt u dat dit de oplossing zou kunnen zijn, vraag ons dan om meer informatie.